2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Netikras zuikis



  • 1 kg. mėgstamo faršo,
  • 2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių,
  • 2 arbatiniai šaukšteliai raudonos paprikos miltelių,
  • 2 šaukšteliai mairūno,
  • 2 svogūnai,
  • 3-4 skiltelės česnako,
  • 4 batono riekės, išmirkytos piene,
  • 2 šaukštai krakmolo,
  • 2 kiaušiniai,
  • maltų pipirų,
  • druskos,
  • papuošimui-lauro lapelių, kvapniųjų pipirų žirnelių.

Svogūną, česnaką sutarkuoti arba susmulkinti blenderiu. Dedam viską į faršą. Jei frašas labai sausas-įpilam truputį vandens.Viską gerai sumaišom, padalijam į 3-4 gabaliukus. Kiekvieną jų gerai "išmušam", paimam į ranką ir metam į dubenį po 15-20 kartų. Suformuojam zuikučius, dedam į kepimo popieriumi išklotą skardą, papuošiam ausytėm ir akytėm. Aptepam aliejumi ir kepame 190-200 C temp., kol gražiai paruduoja.

Skanaus.

Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą