- 1 kg. mėgstamo faršo,
- 2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių,
- 2 arbatiniai šaukšteliai raudonos paprikos miltelių,
- 2 šaukšteliai mairūno,
- 2 svogūnai,
- 3-4 skiltelės česnako,
- 4 batono riekės, išmirkytos piene,
- 2 šaukštai krakmolo,
- 2 kiaušiniai,
- maltų pipirų,
- druskos,
- papuošimui-lauro lapelių, kvapniųjų pipirų žirnelių.
Svogūną, česnaką
sutarkuoti arba susmulkinti blenderiu. Dedam viską į faršą. Jei frašas labai
sausas-įpilam truputį vandens.Viską gerai sumaišom, padalijam į 3-4 gabaliukus.
Kiekvieną jų gerai "išmušam", paimam į ranką ir metam į dubenį po
15-20 kartų. Suformuojam zuikučius, dedam į kepimo popieriumi išklotą skardą,
papuošiam ausytėm ir akytėm. Aptepam aliejumi ir kepame 190-200 C temp., kol
gražiai paruduoja.
Skanaus.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą